Iedereen heeft wel eens een busje nodig. De een is op zoek naar een busje voor een kleinschalige verhuizing en de ander is op zoek naar een busje voor meerdere personen, zodat diegene met een grote groep de weg op kan. Echter is een busje huren niet hetzelfde als het huren van een auto en is het daarom belangrijk dat je je bewust bent van de verschillen. Om je daarbij te helpen, zal dit artikel enkele verschillen en overeenkomsten op een rijtje zetten.

Leeftijd

Als eerste is het belangrijk dat je oud genoeg bent. Het hebben van een rijbewijs is natuurlijk stap 1, maar dit betekent niet direct dat je elke auto kan huren. Zeker voor het huren van een busje is het belangrijk dat je minimaal 21 jaar bent. Sommige verhuurbedrijven stellen zelfs een minimale leeftijd van 23 jaar, dus wees je hiervan bewust. Niets is namelijk zo vervelend als het staan bij het verhuurbedrijf en erachter komen dat je niet oud genoeg bent.

Grootte

Ten tweede is het belangrijkste verschil tussen het huren van een auto en een busje natuurlijk de grootte. Een auto kan je vaak wel overal mee naartoe nemen, maar een groot busje past niet overal meer tussen. Sommige busjes hebben zelfs drie stoelen voorin in plaats van twee, wat de manier van schakelen vaak net iets anders maakt dan je gewend bent. Daarom is het belangrijk dat je je bewust bent van de maat van de auto en dus weet dat het anders rijdt dan een reguliere auto.

Kies in de buurt

Als laatste geldt voor zowel een auto huren als een busje huren dat het vaak het makkelijkst is als het verhuurbedrijf in de buurt zit. Hierdoor is het makkelijker om hem terug te brengen en ook makkelijker om hem op te halen. Woon je dus in Amsterdam? Kies dan voor een busje huren in Amsterdam en maak het jezelf niet te moeilijk met een verhuurbedrijf ver weg. Belangrijk is hierbij ook dat de meeste verhuurbedrijven dezelfde tarieven hanteren op alle locaties en het daarom niet ineens goedkoper wordt als je in een rustiger gebied bent. Kies dus vooral voor het gemak van een locatie dichtbij, want een verre locatie zal dus voornamelijk nadelen meebrengen.

Door 123info