Als jij zoekt naar een optie om snel en gemakkelijk een auto te financieren, omdat je deze bijvoorbeeld nodig hebt voor werk, dan is daar zeker een oplossing voor! Veel mensen denken aan een huurauto wanneer ze kijken naar snel en gemakkelijk een auto in handen te hebben. Maar eigenlijk is het huren van een auto juist een duurdere investering dan de andere optie die er is. Deze optie is het leasen van een auto. Vooral als je deze voor werk wilt gebruiken is het leasen van een auto de ideale manier om snel en gemakkelijk aan een auto te komen.

Wat is een lease auto?

Een lease auto is eigenlijk een lening die je neemt voor een auto. Maar in plaats van het aannemen van geld voor een auto krijg je de auto zelf! Dit gaat natuurlijk niet zomaar. Je zal hiervoor eerst gekeurd moeten worden.

Bij het leasen van een auto zit niet alleen de auto inbegrepen, maar ook de autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto zit inbegrepen bij het leasen van een auto.

Je betaalt maandelijks een termijnbedrag voor deze lease. Het termijnbedrag wordt beslist door het aantal kilometers dat je wilt rijden en welke auto je neemt. Een duurdere auto betekent een duurdere lease en vice versa voor een goedkopere auto. Hetzelfde concept wordt toegepast op het aantal kilometers dat je wilt rijden. Meer kilometers betekent meer onderhoud wat weer betekent dat je een hoger termijnbedrag betaalt. Voor minder kilometers betaal je dus minder aan je lease.

Een private lease en een financial lease

Er zijn twee leasevormen: een private lease en een financial lease. De namen doen het al zeggen. Een private lease is voor de particulier die privé gebruik maakt van zijn lease. Met deze leaseauto mag je dus boodschappen doen! Een financial lease daarentegen wordt vaak aangegaan door een bedrijf of zzp’er. De lease auto is dan bedoeld voor zakelijk gebruik. Wanneer je bijvoorbeeld een ford financial lease hebt kan je met deze auto naar klanten rijden en naar werk, maar je mag niet met je partner op vakantie met deze auto.

Door 123info