Zodra het tijd is om jouw eerste auto te kopen, sta je voor een belangrijke keuze: welke auto gaat het worden? Je hebt je ondertussen al gerealiseerd dat een gloednieuwe auto buiten jouw budget valt en je daarom zal kiezen voor een mooie occasion. Echter zijn er zoveel occasions op de wereld, dat dit de keuze nog steeds niet makkelijker heeft gemaakt. Je kan daarom naar verschillende auto dealers gaan om verschillende modellen uit te proberen. Denk hierbij aan een testrit in een Dacia Duster occasion of een kijkje nemen bij een Volvo occasion. Het is dus belangrijk dat je je goed oriënteert, maar welke occasion past nu het beste bij jou?

Zitplaatsen

Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg zitplaatsen zijn in de auto die je wilt. Ben je op zoek naar een auto met 7 zitplaatsen? Dan vallen er al snel veel modellen af om uit te kiezen. Ook auto’s met slechts 2 zitplaatsen zijn in minder grote getallen aanwezig, waardoor dit de keuze een stukje makkelijker maakt. Bedenk dus goed met hoeveel mensen je in de auto wilt zitten, zodat je het jezelf niet te moeilijk maakt.

Brandstof

De tweede belangrijke keuze is het type brandstof dat je gebruikt. Denk hierbij aan opties zoals benzine, diesel en een elektrisch voertuig. Er zijn dus verschillende mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Houd hierbij rekening met waar je voorkeur ligt, maar ook wat het voordeligst zal zijn. Dit kan namelijk afhankelijk zijn van de aantal kilometers die je rijdt en of je bijvoorbeeld een laadpaal in de buurt hebt.

Uiterlijk

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je de auto mooi vindt. Iedereen heeft hierin zijn eigen smaak, waarbij de een helemaal fan is van een Renault Clio occasion, zal de ander omkijken zodra hij/zij een BMW ziet rijden. Hierbij is het dus belangrijk dat je iets kiest wat bij je past, maar ook waar je trots op kan zijn. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je niet na een jaar al bent uitgekeken op de auto. Neem daarom de tijd om de keuze te maken, zodat je voor een langere tijd kan genieten van jouw occasion.

Door 123info