Wil je graag je scooter verzekeren? Dan is één van de eerste zaken die je zal willen doen je een goed beeld vormen van de verschillende scooterverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Wanneer je dat gaat doen zal je kunnen vaststellen dat er best niet onaanzienlijke verschillen bestaan tussen bijvoorbeeld de gewone WA-verzekering en de WA+ beperkt en de WA+ volledige cascoverzekering. Wanneer je een scooterverzekering wenst af te sluiten is het altijd van belang om het aanbod te vergelijken en bovendien ook voor jezelf uit te maken welke optie nu precies voor jou het beste zou zijn. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan vooral snel verder!

1.) De WA-verzekering voor scooters

Een scooter verzekeren kan in eerste instantie gebeuren door het afsluiten van de WA-verzekering. Voor scooters geldt dat ze in de praktijk toebehoren tot de groep van de gemotoriseerde voertuigen. Dat betekent dat ze in Nederland, maar ook in de rest van de Europese Unie verplicht verzekerd dienen te worden. Deze verplichting geldt wel uitsluitend voor de WA-verzekering. Je zou ervoor kunnen kiezen om een uitgebreidere verzekering af te sluiten, maar een verplichting is dat dus niet.

Je scooter verzekeren door middel van de WA-verzekering zorgt ervoor dat je als belangrijkste voordeel vooral kan rekenen op een zeer scherpe premie. In vergelijking met de andere scooterverzekeringen op de markt is dit dan ook veruit de voordeligste optie. Daar is ook een goede reden voor. In vergelijking met andere verzekeringen voor scooters is het namelijk zo dat je bij deze verzekering op geen enkele manier schade aan je eigen scooter gedekt ziet worden. Dit zowel niet bij stilstand (zoals als gevolg van een brand) als al rijdend (bij zelf veroorzaakte schade). Het ontbreken van een dergelijke dekking maakt het voor de verzekeraar vrij eenvoudig mogelijk om deze scooterverzekering aan te bieden tegen een zeer scherp prijskaartje.

2.) De WA+ beperkt casco verzekering voor scooters

De tweede optie voor wat je scooter verzekeren betreft is de zogenaamde WA+ beperkt cascoverzekering. Het gaat hierbij om de verzekering die bestaat uit de WA-dekking, maar verder nog wordt aangevuld met twee extra belangrijke dekkingen. Het gaat hierbij concreet om:

  1. Een dekking voor schade als gevolg van een brand of explosie;
  2. Een dekking voor financiële schade als gevolg van diefstal;

In eerste instantie is je scooter dus verzekert tegen een mogelijke brand die uitbreekt in de garage waarin ze geparkeerd staat. Ook wanneer er een explosie plaatsvindt waardoor je scooter (ernstige) schade oploopt zal dit worden vergoed door de verzekeraar. Dat is echter niet alles.

Voor heel wat mensen geldt dat ze genoodzaakt zijn om hun scooter op straat te laten staan. Op zich hoeft dat niet zo’n groot probleem te zijn, ware het niet dat de scooter op deze manier natuurlijk een veel groter risico loopt om gestolen te worden. Door het afsluiten van een WA+ beperkt casco verzekering zal je kunnen vaststellen dat dit risico perfect kan worden gedekt.

3.) De WA+ volledige cascoverzekering voor scooters

Je scooter verzekeren op de meest complete manier kan gebeuren door het afsluiten van de WA+ volledige cascoverzekering. Indien je de keuze maakt om deze scooterverzekering af te sluiten zal je kunnen vaststellen dat deze bestaat uit de dekkingen van alle voorgaande verzekeringen. Deze dekkingen worden echter nog aangevuld met één belangrijke extra. Het gaat hierbij dan om de dekking tegen schade die je zelf hebt veroorzaakt. In de andere twee gevallen ben je bij zelf veroorzaakte schade uitsluitend verzekerd tegen de schade aan derden. Dat is niet het geval wanneer je een allrisk verzekering voor je scooter afsluit. In dat geval kan je immers ook rekenen op een dekking voor de schade die aan je eigen scooter ontstaat. Dat maakt deze verzekering in het bijzonder voor nieuwe en dure scooters toch eigenlijk veruit de meest interessante keuze.

Welke type scooterverzekering is voor jou nu echt de beste keuze?

Ondertussen weet je op welke manier je scooter verzekeren tot de mogelijkheden behoort. Dit gezegd hebbende maakt dit voor heel wat mensen niet duidelijk welke optie voor hen nu precies de beste keuze is. Om dit te kunnen bepalen zijn er toch best een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat dit betreft kan je onder meer denken aan de aankoopsom van je scooter. Hoe meer je hebt betaald voor je scooter des te beter je uiteraard verzekerd zal willen zijn. Heb je dus met andere woorden een gloednieuwe scooter aangekocht waar je een relatief stevig prijskaartje voor hebt betaald? Dan zal je kunnen vaststellen dat je voor het verzekeren daarvan eerder zal willen kijken in de richting van een beperkte of een volledige cascoverzekering.

Een ander verhaal wordt het wanneer je bijvoorbeeld een voordelige scooter hebt kunnen kopen van iemand die een nieuw exemplaar heeft aangekocht. In dat geval zal je dan ook kunnen vaststellen dat je doorgaans voldoende hebt aan een gewone WA-verzekering. Dit geldt niet in het minst voor mensen die bijvoorbeeld slechts omwille van recreatieve doeleinden een scooter hebben aangekocht. Voor hen is het dan ook doorgaans zaak om de kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Hopelijk kan deze informatie je helpen met het maken van de beste keuze voor wat je scooter verzekeren betreft. Zo kan je echt langdurig van je scooterverzekering genieten.

De kosten voor je scooter verzekeren drukken? Dat kan!

Voordelig je scooter verzekeren kan in de praktijk op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie dien je dus altijd een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende scooterverzekeringen die er bestaan. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het zo dat je ook op andere manieren nog een besparing kan realiseren. Hierbij kan je in de praktijk onder meer denken aan:

  • Het optimaal afstellen van het eigen risico van de scooterverzekering;
  • Het niet afsluiten van dekkingen waar je eigenlijk geen behoeften aan hebt;

Besparen op je scooter verzekeren is dus duidelijk mogelijk zonder dat je daarvoor moet inleveren op vlak van kwaliteit of zekerheid. Door rekening te houden met de inhoud van deze pagina zal je in ieder geval kunnen concluderen dat je altijd een scherp geprijsde en toch interessante verzekering voor je scooter kan afsluiten bij Diks.nl. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Door 123info