Je realiseert je misschien dat er in het dagelijks leven veel betaalmethoden worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld aankopen doen met contant geld, een goedkope creditcard, een bankpas of een digitale portemonnee. Elk financieel product heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel proberen we de voordelen van het gebruik van een creditcard uit te leggen. Deze kaart is een handige manier om boodschappen, benzine, eten, vliegtickets, reispakketten en andere diensten te kopen. Houd er echter rekening mee dat een creditcard eigenlijk een lening is die moet worden terugbetaald. Je moet dus rente betalen op basis van de creditcard voorwaarden en overeenkomst. Hier zijn enkele redenen waarom je een creditcard zou moeten gebruiken.

Verschillende aanbiedingen van rewards

Creditcard uitgevers bieden verschillende promoties om mensen aan te trekken om deze betaalmethode te gebruiken. Ten eerste bieden ze vaak een eerste bonus wanneer je een nieuwe creditcard aanvraagt. Als je een hoge limiet krijgt, kan de uitgever enkele bonussen aanbieden in ruil voor een bepaald bedrag dat je uitgeeft. Sommige creditcard uitgevers bieden soms beloningspunten aan. Je kunt deze punten elke keer dat je de creditcard gebruikt voor een transactie verzamelen. Vervolgens kunnen deze punten worden ingewisseld voor cadeaubonnen, reizen of merchandise. Om het gebruik van creditcards te vergroten, bieden de uitgevers soms ook geld terug. Wanneer je deze kaart gebruikt, kun je 1% tot 5% van de aankoop krijgen in de vorm van geld terug.

Creditcards bieden veiligheid

Creditcards kunnen je beschermen tegen fraude. Wanneer je creditcard verloren of gestolen is, hoef je alleen de creditcardmaatschappij hiervan op de hoogte te stellen. Wanneer het frauduleus wordt gebruikt, hoef je niet te betalen voor de transactie die je niet hebt gedaan. Vervolgens zal de creditcardmaatschappij dit probleem oplossen. De meeste creditcardmaatschappijen bieden de gebruikers een volledige aansprakelijkheidsdekking voor de ongeautoriseerde transactie. Er kan dus worden gezegd dat het gebruik van een creditcard veiliger is dan een betaalpas.

Door 123info