De essentie van fysiotherapie is zorgen voor je lichaam waar je toekomstige zelf je dankbaar voor zal zijn. Meestal verwijzen artsen naar fysiotherapie na een operatie zoals een incident zoals een hartinfarct, heupprothese of gewoon een flinke sportblessure. Een fysiotherapeut is iemand die het brein heeft van een technoloog, de handen van een kunstenaar en het hart van een mens om je lichaam te herstellen. Een fysiotherapie sessie omvat de behandeling van ziekten, verwondingen en aandoeningen door middel van fysieke methoden. De methoden zijn massage, lichaamsbeweging, manipulatie van verschillende lichaamsdelen om een ​​goede energiestroom mogelijk te maken en ga zo maar door. Sommige van de gebruikte methoden en technieken zijn: dry needling, acupunctuur, spierrekking, fysiotherapie tapen en sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie en gewrichtsmobilisatie technieken

Ben je een sporter die recentelijk een blessure heeft opgelopen, dan is sportfysiotherapie iets voor jou. Het dynamische rek programma begint met eenvoudige opwarmingsoefeningen. De ideale routines voorafgaand aan de training omvatten een algemene warming-up van enkele minuten totdat je voelt dat je spieren warm zijn. Vervolgens voer je aanhoudende statische rekoefeningen uit gedurende ongeveer 15 tot 30 seconden. Dientengevolge neemt de intensiteit van het rekken geleidelijk toe. Je zou kunnen proberen om stijloefeningen uit te voeren die passen bij de vereisten van je sport. Gewrichtsmobilisatie technieken worden gebruikt wanneer je gewrichten stijf worden en pijn lijden. Deze techniek is gunstig voor de soepele en zachte beweging van de gewrichten. Fysiotherapeuten helpen de eenvoudige uitlijning van de vergrendelde gewrichten te corrigeren. De procedure en intensiteit zijn echter afhankelijk van je individuele diagnose.

Fysiotherapie taping, massage en andere technieken

Fysiotherapie tapen omvat het toepassen van taping technieken en omsnoeren. De tapetechnieken variëren op basis van de stijfheid van de applicatie stijl. Na een grondige analyse zal de fysiotherapeut beslissen welke stijl je zal helpen je blessure te stabiliseren en de kwetsbare of pijnlijke structuren te ontlasten. De massagetechnieken voor zachte weefsels omvatten echter het toepassen van directe fysieke actie op zachte weefsels en spieren van je lichaam. Bij deze techniek richten fysiotherapeuten zich op ligamenten, spieren, pezen of ander bindweefsel zoals fascia. Afhankelijk van de mate van pijn in het doelgebied, bepalen fysiotherapeuten de massage drukken, diepten en duur. De zuurstofstroom verbetert de verheffing van de bloedsomloop en de spierontspanning.

Door 123info