Voel je je zo moe na het werken op kantoor? Of heb je misschien wat ontspanning nodig nadat je voor je kinderen hebt gezorgd en de huishoudelijke taken hebt gedaan? Om een ​​ontspannend moment in je woonkamer te beleven, investeer je beter in elektrische relaxzetels. Deze stoelen zijn verstelbaar. Zo kun je de meest comfortabele houding voor je lichaam bepalen. Een elektrische relaxzetel biedt ook verschillende medische voordelen voor de gebruikers. Het kan bijvoorbeeld de mobiliteit vergroten, de lendenen ondersteunen, een betere bloedcirculatie bieden en nog veel meer. Naast relaxzetels zijn er nog andere soorten stoelen die de moeite waard zijn om te kopen om je comfort te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan sta ​​op stoelen of elektrische hefstoelen, massagestoelen en gewichtloze stoelen.

Sta op stoelen

In feite is een sta op stoel de aanpassing van een relaxstoel. Het biedt een extra functie waarmee je gemakkelijk uit de stoel kunt komen en opstaan. Deze stoel is ideaal voor senioren of mensen met bewegings- of mobiliteitsproblemen. De gebruikers kunnen de stoel eenvoudig bedienen met behulp van de afstandsbediening of de knoppen op de stoelen. Deze stoel wordt aangedreven door een zware motor voor een soepele overgang. Wanneer je op deze stoel zit, kun je de voetensteun optillen of de rugleuning achterover leunen. Pas eenvoudig de stoelpositie aan op basis van de activiteit die je wilt doen. Je kunt de rugleuning bijvoorbeeld achterover leunen om een ​​dutje te doen. Je kunt ook de positie van de stoel bewegen om het opstaan ​​gemakkelijker te maken.

Massagestoelen

Wil je genieten van een massagebehandeling zonder naar een spa te gaan? Je hoeft dan alleen maar een massagestoel te kopen en deze in je woonkamer te plaatsen. Een massagestoel kan druk en warmte geven aan verschillende delen van je lichaam. Als je enkele minuten op deze stoel zit, kun je eventuele pijn verminderen en je ontspannen. Het kan je lichaam op verschillende plaatsen masseren: schouders, nek, onder- en bovenrug, handen, armen en benen. Massagestoelen bieden je enkele voordelen, zoals het verminderen van rugpijn, het elimineren van hoofdpijn, het oplossen van spiervermoeidheid en het verbeteren van de bloedsomloop. Deze stoelen geven niet alleen een rustgevend effect aan je lichaam maar ook aan je geest. Als je gestresst bent, kun je een tijdje op de massagestoelen zitten om je spanning te verminderen.

Zero gravity stoelen

De zero gravity stoel is een soort stoel die kan worden ingesteld om een ​​hoek van 120° te bereiken. Deze stoel is handig om je houding te verbeteren. Het kan de wervelkolom decomprimeren en de verkeerde uitlijning in je schouders en nek corrigeren. Liggen in de zeor gravity positie kan je bloedcirculatie verbeteren. Hierdoor kan de stoel pijn en zwelling in je benen verminderen. Bovendien kan het de spanning op het hart minimaliseren. Je krijgt zo geen last van een te hoge bloeddruk. Als je op deze stoel zit, wordt je gewicht gelijkmatig verdeeld. Deze positie kan pijn verlichten en de spieren laten ontspannen. Dus als je het ontspannings proces wilt ervaren, hoef je alleen maar te investeren in deze gewichtloze relaxzetel.

Door 123info