Het hebben van glazen ramen is gunstig, omdat je huis natuurlijk licht binnen kan krijgen. De glazen ramen brengen echter soms wel wat problemen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met privacykwesties. Ook heb je te maken met verblindingsproblemen. Om dit probleem op te lossen, moet je mogelijk raamfolies installeren. Deze transparante folie kan je huis comfortabeler en stijlvoller maken. Het is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kwaliteiten. Als je op zoek bent naar de eenvoudigste manier om je huis te renoveren, kun je dus raambekleding en muurstickers kopen. Deze items kunnen het uiterlijk van je huis in een oogwenk veranderen. Hieronder vind je enkele voordelen van het gebruik van raamfolies.

Warmte en schittering verminderen

De belangrijkste reden voor het plaatsen van raamfolie is zonwering. Het helpt je de hitte van zonlicht te verminderen zonder het zicht te belemmeren. Je hebt nog steeds het uitzicht naar buiten. Raamfolies zijn een effectieve behandeling om de temperatuur in je huis op peil te houden. Als de zomer komt, heb je aangename temperaturen. De raamfolie wordt op het glasraam geplaatst. Het geeft bij daglicht een gespiegeld effect op het glas. Het reflecterende materiaal kan het zonlicht wegkaatsen voordat het door het raam komt. De raamfolies kunnen ook de verblinding verminderen. Verblinding kan je activiteiten in je huis hinderen. Om het zonlicht te filteren moet je anti-verblindende raamfolies kopen. Je krijgt zo nog wel natuurlijk licht zonder je uitzicht te blokkeren.

UV stralen filteren

UV stralen zijn schadelijk. Het is niet alleen gevaarlijk voor je huid, maar het kan ook leiden tot vervaging van je meubels, vloer en andere bezittingen. Het aanbrengen van een raamfolie kan verbleken mogelijk niet volledig voorkomen. Het helpt je echter om het vervagingsproces te vertragen. Overmatige blootstelling aan de zon kan je meubels beschadigen. Door UV bescherming te installeren, verleng je de levensduur en behoud je het uiterlijk van je meubelen. Door deze raambekleding kun je langer genieten van de mooie uitstraling van je toebehoren. Verder hoef je thuis geen zonnebrandcrème te smeren. Je realiseert je misschien niet dat de UV straling je huid kan aantasten, zelfs als je binnenshuis bent. Door een raamfolie aan te brengen, kun je de blootstelling aan UV stralen met 90% verminderen. Zo kan het hele gezin zorgeloos genieten van de warmte van het zonlicht.

Verhoog de energie-efficiëntie en privacy

De rol van een raamfolie gaat meer over functie dan over stijl. Een ander voordeel van een raamfolie is namelijk het verlagen van de energierekening. Deze raambehandeling kan het gebruik van het airconditioningsysteem verminderen. De warmte wordt afgestoten, zodat je in de zomer een aangename temperatuur kunt behouden. Hierdoor kun je besparen op de elektriciteitsrekening omdat je geen airco nodig hebt om de temperatuur af te koelen. Het is niet nodig om het raam te vervangen. Het enige wat je hoeft te doen, is deze raambekleding installeren om het comfort en de energiebesparing te verhogen. Als laatste kunnen de raamfolies je privacy vergroten. Je kunt het uitzicht naar buiten nog steeds duidelijk zien. Andere mensen buiten het huis kunnen echter niet naar binnen kijken. Raamfolies zijn ook gunstig wanneer ze worden geïnstalleerd in de kamers die privacy vereisen, zoals de slaapkamer en badkamer.

Door 123info