Of je nu een beginnende ondernemer bent of al jarenlange ervaring hebt, de kans is groot dat je al eens van linkbuilding hebt gehoord. Dit is namelijk een belangrijke techniek als je beter vindbaar wilt worden in de zoekmachines. Linkbuilding is dan ook een onderdeel van Search Engine Optimization. Maar hoe zorgt linkbuilding er nu precies voor dat je beter vindbaar wordt? En hoe zorg je voor een goede linkbuildingstrategie? Wij leggen je graag uit hoe linkbuilding werkt en waar je rekening mee moet houden! Hopelijk is je na het lezen van dit artikel precies duidelijk wat linkbuilding inhoudt en waar je op moet letten.

Hoe zorgt linkbuilding voor een betere vindbaarheid?

Linkbuilding draagt bij aan een verbeterde vindbaarheid in de zoekmachines, mits je het op de juiste manier uitvoert. Hoe dat zit? Het algoritme van zoekmachines als Google gebruiken het linkprofiel om de betrouwbaarheid, relevantie en kwaliteit van je website te beoordelen. Wordt er online veel over je website gesproken, dan is dit vaak een goed teken. Echter, analyseert het algoritme ook van welke websites de backlinks afkomstig zijn en of de anchors natuurlijk zijn. Het is dus van belang dat je ook de juiste strategie hanteert als je voor linkbuilding kiest.

Wanneer is er sprake van een goede linkbuildingstrategie

Bij linkbuilding is het belangrijk om op uiteenlopende factoren te letten. Zo is het bijvoorbeeld van belang om niet te veel backlinks in één keer te plaatsen. Plaats maandelijks een aantal backlinks, zodat er sprake lijkt te zijn van een organische groei. Gebruik daarnaast ook gevarieerde anchors en verwerk de backlinks in kwalitatieve content. Probeer relevante en kwalitatieve domeinen te kiezen voor de plaatsing van de backlinks. Op die manier zal het effect op je posities in Google het hoogst zijn.

Linkbuilding uitbesteden aan een specialist

Het bedenken van de juiste linkbuildingstrategie kan behoorlijk complex zijn. Daarnaast heb je ook toegang nodig tot de juiste websites. Om die reden kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen. Een expert beschikt over het juiste netwerk en kan de links aanzienlijk goedkoper plaatsen. Bovendien heeft de specialist verstand van zaken, waardoor je verzekerd bent van betere resultaten. In veel gevallen levert dit je dus meer op dan wanneer je zelf aan de slag zou gaan. Het is overigens wel verstandig om de verschillende specialisten even goed met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld.

Bron: Rubin Koot

Door 123info