Ben jij op zoek naar een manier om meer beweging en plezier in de tuin te brengen? Dan is een trampoline misschien wel iets voor jou! Het aanschaffen van een trampoline kan een leuke en gezonde activiteit zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Echter, voordat je een trampoline aanschaft, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je waar je aan moet denken bij het kopen van een trampoline.

Welk formaat trampoline past in jouw tuin?

Een belangrijk punt om over na te denken bij het kopen van een trampoline is de grootte. Trampolines kopen kan in verschillende maten, variërend van kleine trampolines voor in de tuin tot grote trampolines die geschikt zijn voor professioneel gebruik. De grootte van de trampoline hangt af van de beschikbare ruimte in de tuin en het aantal mensen dat erop wil springen. Als je de trampoline voornamelijk voor kinderen koopt, is een kleinere trampoline meestal voldoende. Houd er echter wel rekening mee dat kinderen snel groeien en dat de trampoline ook op de lange termijn gebruikt kan worden. Verder is er een grote kans dat je kinderen vriendjes meenemen waarmee ze tegelijk op de trampoline willen springen. 

Kies voor een veilige trampoline

Naast de grootte is de veiligheid van de trampoline van groot belang. Het is belangrijk om te kiezen voor een trampoline van goede kwaliteit en met voldoende veiligheidsvoorzieningen, zoals een veiligheidsnet en beschermrand. Een veiligheidsnet zorgt ervoor dat niemand van de trampoline af kan vallen en de beschermrand zorgt ervoor dat er geen lichaamsdelen tussen de veren terecht kunnen komen. Het is daarnaast aan te raden om de trampoline op een vlakke en zachte ondergrond te plaatsen en regelmatig te controleren op slijtage en beschadigingen.

Wat is je budget?

Als je besluit om een trampoline te kopen, is het belangrijk om te bedenken wat je precies wilt en wat je budget is. Er zijn namelijk verschillende soorten trampolines en ze hebben allemaal hun eigen prijskaartje. Zo zijn er ronde, ovale en rechthoekige trampolines en zijn er trampolines met verschillende afmetingen. Houd er ook rekening mee dat er naast de aanschafprijs nog andere kosten bij komen kijken, zoals onderhoud, reparaties en accessoires zoals een veiligheidsnet of ladder. Het is verstandig om vooraf een budget te bepalen en op basis daarvan op zoek te gaan naar een trampoline die past bij jouw wensen en financiële mogelijkheden.

Waar zet je de trampoline neer?

Ten slotte is het belangrijk om te bedenken waar je de trampoline wilt plaatsen en of er voldoende ruimte beschikbaar is. Houd er rekening mee dat de trampoline minstens twee meter van de omheining of andere obstakels geplaatst moet worden. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om te springen en om de trampoline te betreden en verlaten. Overweeg ook of je de trampoline wilt ingraven of op poten wilt plaatsen en welke optie het beste bij jouw tuin en wensen past. Het aanschaffen van een trampoline kan dus een leuke en gezonde activiteit zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Het maakt je tuin een actievere en sociale plek. Denk bij het kopen van een trampoline aan de grootte, veiligheid, prijs en plaatsing.

Door 123info