Post verzenden is een wereld op zich, de mogelijkheden zijn enorm. Wil je een gewone briefkaart of een brief in een envelop versturen dan is het simpel. Je plakt er een postzegel op die je bij het postkantoor of bij de supermarkt koopt en gooit hem in de bekende oranje brievenbussen van TPG post. Ze staan op elke hoek van de straat dus ver hoef je er niet voor te lopen. Iets anders wordt het wanneer je bijvoorbeeld iets breekbaars wilt versturen. Natuurlijk wil je dat het heel aankomt bij de ontvanger en dus moet je het beter verpakken.

Inmiddels zijn de meeste verzend producten veelal gemaakt van ongecoat papier en gerecycled materiaal, natuurlijk met het oog op het milieu. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden met betrekking tot het verzenden van speciale post.

Luchtkussen enveloppen

De luchtkussen enveloppen, ook wel bubbel folie envelop genoemd, zijn geschikt voor het verzenden van platte producten die kwetsbaar zijn. Aan de binnenzijde van de envelop zit bubble wrap folie wat dempt zodat wat je wil verzenden goed beschermd is. De envelop heeft een zelfklevende sluitstrip wat gemakkelijk is voor jou maar zeker ook voor de ontvanger omdat hij heel makkelijk te openen is zonder de inhoud te beschadigen. De luchtkussen enveloppen zijn in diverse maten te koop. Is het formaat niet groter dan de afmetingen van de TPG brievenbussen, dan kun je je post hier in deponeren. Mocht het een groter formaat zijn, dan kun je je envelop inleveren bij een postkantoor of in veel gevallen ook bij de bekende supermarkten. 

Brievenbuspakjes

Natuurlijk kan niet alles in een envelop. Producten die te groot zijn voor een envelop kunnen verpakt worden in een brievenbuspakjes. Een brievenbuspakje is geschikt voor kleinere producten die in de brievenbus passen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld aan een boek denken of een kalender. Ze zijn in A4, A5 en A6 verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een brievenbusdoos verkrijgbaar waar jouw te versturen product in past. Het voordeel van deze brievenbusdozen is dat ze je producten beschermen. Je bespaart ook op de verzendkosten omdat de verzending gewoon door de brievenbus past. 

Posterkoker

Een posterkoker is de meest goedkope oplossing voor het versturen van posters, kalenders, affiches en tekeningen. Daarbij biedt een koker ook de perfecte bescherming.

De ideale oplossing dus om je waardevolle documenten, drukwerk en of posters veilig en snel opgerold in te beschermen. De dop waarmee je de koker sluit zorgt ervoor dat de inhoud tijdens verzending droog en beschermd blijft. De posterkoker is te groot en breed voor een brievenbus, voor verzending kun je naar het postkantoor of de supermarkt gaan.

Groter formaat doos

Voor het verzenden van grotere producten zijn er diverse formaten dozen verkrijgbaar. Wil je bijvoorbeeld een aantal boeken tegelijk versturen dan kies je een doos in het juiste formaat. Vergeet de doos niet op te vullen met vulmateriaal zoals bubbeltjesplastic of luchtkussen zakjes zodat het product goed beschermd is. Mocht je iets breekbaars verzenden plak er dan een waarschuwingssticker op. Deze producten zijn ook online makkelijk te bestellen. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om producten te versturen. Denk bijvoorbeeld aan de grote webwinkels met een uitgebreid aanbod aan artikelen. Bij deze webwinkels kun je allerlei producten bestellen en hoef je zelf niet na te denken over de verpakking en verzending. Dit wordt je, vaak gratis, geheel uit handen genomen. 

Door 123info