Als je op kantoor werkt, is je werkplek de weerspiegeling van je persoonlijkheid. Andere mensen kunnen aan je bureau zien of je een georganiseerd persoon bent of niet. Wanneer je bureau schoon en netjes is, kun je comfortabel werken. Daarom moet je investeren in lockers en kasten om eventuele documenten en papierwerk op te bergen. Je kunt je werkstation dan instellen voor efficiëntie en tijdbeheer. Ongetwijfeld kan een opgeruimd bureau je productiviteit verbeteren. Hier zijn daarom enkele tips om je werkplek te organiseren.

Verminder de rommel

Te veel spullen op je bureau zorgen ervoor dat je werkplek er rommelig uitziet. Het is dus het juiste moment om alle items op je bureau te sorteren. Bewaar de belangrijke papieren in een kast. Gooi dan ongebruikte spullen weg. Als er geen lege ruimte op je bureau is, kun je gestrest raken. Stel je voor dat je bureau een parkeerzone is. Laat alleen items liggen als je ermee werkt. Het is ook noodzakelijk om eventuele post-it notes op te ruimen die je op je computer en bureau kunt plakken. Daarnaast moet je de kabels en het snoer onder je bureau opruimen met klittenband om het geheel er netjes uit te laten zien.

Ga digitaal

Papierwerk en documenten zijn de belangrijkste problemen bij het organiseren van de werkplek. Digitaal gaan is daar dus de beste oplossing voor. In dit geval moet je een digitale kalender, memoblok en takenlijst op je computer gaan gebruiken. Dan kun je ze ook synchroniseren met je smartphone. Zo maak je niet alleen het bureau schoon, maar vergroot je ook de toegankelijkheid. Deze digitale tools kunnen je productiviteit verhogen, omdat ze je van meldingen voorzien. Bovendien kun je alerts instellen over aankomende taken, afspraken en vergaderingen. Probeer tot slot te voorkomen dat je de documenten afdrukt als dit niet echt nodigis. Gebruik gewoon de bestanden op je computers zonder ze af te drukken.

Door 123info