Wat is grc en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen? grc staat voor, governance, risk and compliance. Als je dit implementeert in jouw bedrijf dan kan het je helpen om, veilig en integer te werken. Het zorgt er ook voor dat je als organisatie op schema blijft werken. Laten we er eens dieper op ingaan. Lees verder!

Governance 

Oftewel het bestuur. Deze pijler zorgt ervoor dat alles binnen je organisatie gaat aansluiten op de gemaakte doelstellingen. Doordat alles duidelijk is, zal het zorgen voor georganiseerde werkzaamheden. Hiermee voorkom je onnodige kosten en blijf je als organisatie op schema. Grc gaat je zeker helpen als organisatie. 

Risk

Ieder bedrijf loopt verschillende risico’s. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken en je op verschillende risico’s voor te bereiden. Wanneer je als bedrijf mogelijke risico’s vooraf in kaart brengt, zal je sneller kunnen handelen wanneer het jou overkomt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grote computerstoring. Wat ga je doen? Als je al een plan klaar hebt liggen dan zal je sneller alles weer op de rit hebben. Natuurlijk blijven er altijd onverwachte risico’s maar veel kunnen we vooraf in kaart brengen en ons goed op voorbereiden. 

Compliance 

Als we het hebben over compliance, dan hebben we het over regels. Het is soms lastig om regels te blijven naleven. Echter als je, je aan de opgestelde compliance houd dan zal je risico’s voorkomen. Om je hierbij te helpen is het belangrijk om de juiste grc software te integreren in jouw organisatie. We hadden de afgelopen jaren geen beter voorbeeld kunnen krijgen van de risico’s die je als bedrijf kan lopen. Namelijk de corona pandemie. Tuurlijk konden wij ons hier slecht op voorbereiden, maar je kan veel problemen voorkomen als je grc introduceert in jouw organisatie. Als je wilt groeien als bedrijf dan zal dit jou hier zeker bij helpen. Een bedrijf dat wilt groeien moet zich namelijk vasthouden aan deze drie punten. Doe je dit niet dan zal je hier in de toekomst zeker een keer problemen mee krijgen. 

Door 123info