Je bedrijf certificeren wordt door sommigen gezien als veel werk. Echter zal het aanpassen van processen en richtlijnen leiden tot een meer winstgevend bedrijf. Het wordt daarom erg aangeraden deze certificaten te behalen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld met ISO 9001 ervoor zorgen dat er goede kwaliteit wordt geleverd. Dit zorgt niet alleen voor minder kosten voor reparatie, ook trekt het meer klanten aan. Er zal dus de nodige tijd in het behalen van certificaten moeten worden gestoken, maar dit zal uiteindelijk leiden tot profijt. Echter is het nu nog belangrijk om te weten welke certificaten belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

Kwaliteit

Zoals eerder gezegd, is het belangrijk om producten te leveren van goede kwaliteit. Dit kan door middel van ISO 9001. ISO 9001 is een internationale standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen en laat zien dat het bedrijf die hiermee gecertificeerd is voldoet aan de gevraagde kwaliteit van klanten. Door hogere kwaliteit te leveren zullen consumenten sneller geneigd zijn het product te kopen, wat ervoor zorgt dat de verkoop omhoog gaat. Ook zorgt een betere kwaliteit ervoor dat je geen tijd meer verspilt aan de reparatie en vervanging ervan. Niet alleen helpt dit de producenten, ook de klantenservice zal hier baat bij hebben.

Zorgsector

In de zorgsector is NEN 7510 belangrijk. Deze norm is gebaseerd op de norm voor informatiebeveiliging en is meer gericht op de daadwerkelijke beveiliging van informatie in de zorg. Het geeft richtlijnen voor het inrichten van de ICT systemen op technisch, procedureel en organisatorisch niveau. Met een NEN 7510 certificering kan je daarom aantonen aan jouw patiënten dat hun informatie goed en veilig wordt opgeslagen.

Milieu

Als laatste is het belangrijk dat bedrijven hun steentje bijdragen aan het milieu. Dit kan door zich te laten certificeren met ISO 14001. Hiermee tonen bedrijven namelijk aan dat hun processen gericht zijn op het managen van het milieu. Niet alleen zijn ze hierdoor goed bezig voor het milieu, ze brengen ook de boodschap naar buiten dat het belangrijk is om je hiermee bezig te houden. Klanten die hier veel waarde aan hechten, zullen zo’n certificering dan ook erg op prijs stellen.

Door 123info